Приниження Орбана не обходить Путіна, йому головне, щоб той кричав про шкоду санкцій. Нам треба допомогти Угорщині злізти з нафтової голки

Фото: Lana Zerkal / Facebook

Коли Путін відключив нафту Орбану, то просто вказав на його справжнє місце. Зручна штучка хазяїна Кремля. Хоче – попросить зробити брудну роботу. А захоче – змусить. Анекдот про зручну штучку й царівну-жабу переповідати не буду, але пошукайте, він доречний.

Коли Угорщина вибивала собі виключення з пакету санкцій на нафту, їх попереджали, що це погано закінчиться. Мої попередження Орбан сприйняв як погрозу й навіть вимагав гарантій проти "нещасного випадку". От він і настав і для Угорщини, і для Чехії, і для Словаччини, які залежать від поставок нафтопроводом.

Вони це зможуть пережити, Європі є де брати пальне, але ми не маємо зловтішатися. Нам треба допомогти країні-наркоману, залежній від одного постачальника нафти, злізти із цієї голки.

Ми маємо розуміти, що угорці працюватимуть на Росію й Путіна безвідносно до того, роблять вони це із задоволенням чи з примусу. Приниження Орбана не обходить Путіна, головне, щоб штучка кричала про шкоду санкцій.

Правильним рішенням було б сприяти диверсифікації постачання. І тут у нас є що запропонувати. У нас є чудовий нафтопровід "Одеса – Броди", який сполучається з "Дружбою". Після перемоги та розблокування одеського порту ми зможемо наповнити його нафтою для "Дружби".

І тоді Угорщина отримає доступ до різних постачальників нафти. І зможе не залежати від путінських витівок. А ми, може, навіть станемо друзями з угорцями

Джерело: Lana Zerkal / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора