Путін виступить із телезверненням щодо пенсійної реформи. Хай скільки ви будете стежити за руками фокусника, ваш гаманець усе одно опиниться у нього в кишені

Президент РФ Володимир Путін оголосить про деякі послаблення в пенсійній реформі і демонстративно "нагримає" на російський уряд, уважає соціолог Ігор Ейдман.

Завтра Путін виступить із телезверненням щодо пенсійної реформи. Хай скільки ви будете стежити за руками фокусника, ваш гаманець усе одно опиниться у нього в кишені.

Ось чому Медвед зник: заліз у барліжко, скиглить і п'є медовушку. Завтра його й уряд будуть показово шмагати (несильно й акуратно, але все одно неприємно). А цар знову постане перед холопами в ролі рятівника-спасителя. Використовується відома сталінська тактика а-ля стаття "Запаморочення від успіхів". Диктатор сам створює громадянам проблеми, а потім скидає відповідальність на інших та імітує деякі послаблення. Люди перестають обурюватися і з вдячністю падають йому до ніг.

Так, мабуть, і зараз буде. Путін оголосить про деякі послаблення під час реалізації реформи і нагримає на уряд, що підготував її. Народ заспокоїться і знову полюбить свого царственого заступника. А потім, коли пристрасті вляжуться, пенсійну реформу буде все-таки тихою сапою проведено.

Джерело: Игорь Эйдман / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора