Майбутня програма Пригожина читається вже сьогодні: "Я міг перемогти, але мені не дали. Вони програли війну, я покараю їх і принесу мир"

Фото: Игорь Эйдман / Facebook

Попереду кривавий переділ?

Що об'єднує таких різних діячів, як номенклатурник Єльцин, політик Навальний і бандит Пригожин? Усі вони успішно грали на соціальній заздрості населення до керівної бюрократії. Єльцин боровся з її привілеями, Навальний – із корупцією, Пригожин викриває і те, й інше у контексті воєнних невдач.

Усі вони досить швидко стали популярними. Однак потім їхня доля склалася по-різному. Єльцину вдалося прийти до влади, Навального посадили. У Пригожина поки що є шанс на успіх.

У російській масовій свідомості боротися з поганими боярами має цар, а якщо цар цього не робить – отже, зробить добрий боярин, якого треба звести на трон. Єльцин здобув підтримку "простих людей", тому що був боярином, вихідцем із керівної верхівки, який кинув їй виклик, і його за це вигнали з номенклатурного раю. За Навальним росіяни в масі не пішли, тому що в їхній свідомості він лише вічний студент-бунтівник. Пригожин – якраз боярин, до того ж зі своєю кривавою дружиною, який, зійшовши на трон, влаштує різанину "поганих бояр". Тому умовний "простий народ" може покликати Женьку на царство.

Пригожин зараз готує собі стартову позицію в боротьбі за владу, яка розпочнеться після поразки Кремля у війні. Його майбутня програма читається вже у сьогоднішніх виступах: "Я міг перемогти, але мені не дали. Вони програли війну, я покараю їх і принесу мир".

Якщо він фізично доживе до очевидної поразки Росії у війні і збереже свою армію, у нього будуть дуже серйозні шанси відіграти важливу роль у майбутньому кривавому переділі влади і власності.

Джерело: Игорь Эйдман / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора