На слабкого ліберального Макрона мусульманам гавкати просто. Але ніхто не чіпає Сі Цзіньпіна, який протягом багатьох років фактично знищує іслам

Фото: Игорь Эйдман / Facebook

На відміну від президента Франції Еммануеля Макрона, із очільником Китаю Сі Цзіньпіном світові лідери воліють дружити попри репресії щодо мусульман, зазначив російський політолог і соціолог Ігор Ейдман.

Тільки бізнес.

Макрон засудив убивство вчителя, який показав школярам антиісламські карикатури, і заявив про законність таких публікацій. Ердоган, Кадиров, ще безліч політиків і "духовних лідерів" його жорсто розкритикували, аж до майданної лайки. В ісламському світі ширяться заклики до бойкоту Франції.

Сі Цзіньпін протягом багатьох років фактично знищує іслам у Синцзяні. Тисячі мусульман за віру кинули до концтаборів, де їх принижують і б'ють. Та й на волі за ними ведуть тотальне стеження у стилі Орвелла.

Але проти політики Сі немає масових протестів у мусульманському світі. Його не проклинають глави держав, його портретів не палять на вулицях.

Карикатури важливіші, ніж жорстокі репресії проти одновірців? Ні, просто на слабкого ліберального Макрона гавкати просто. А спробуй жорстокого диктатора могутнього Китаю зачепи. Із ним лідери держав вважають за краще дружити.

Знову лицемірство і вигода. Релігія – ширма, за якою політика і бізнес.

Джерело: Игорь Эйдман / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора