СБУ вирішила попросити Гонтареву не висловлювати своєї думки про МВФ. А може, СБУ все-таки займеться тим, чим їй належить?

Фото: Sergey Fursa / Facebook

МВФ навряд чи забрав би в України виданий транш, незважаючи на позицію ексголови НБУ Валерії Гонтаревої, зазначив інвестбанкір Сергій Фурса.

СБУ погрожує Гонтаревій. Що далі?

СБУ вирішила зробити заяву і попросити Гонтареву не висловлювати своєї думки про МВФ і не рекомендувати Фонду вести жорсткі переговори з шахраями. Загалом, не сподобалося СБУ те, що Гонтарева запропонувала МВФ достроково забрати транш у зв'язку з тим, що Україна не виконує взятих на себе зобов'язань. І це до того, що МВФ до такого навряд чи вдався б, каже таке Гонтарева чи не каже. Навіть незважаючи на те, що наші партнери, м'яко кажучи, прифігіли після звільнення Смолія. Й уявлення не мають, як тепер говорити з Україною. Яка кидає й далі, як маленька дитина, яка розбила вазу, дивиться на тебе з розплющеними очками, кліпає й каже, що воно само. Упало. Розбилося. Утомилася.

Це взагалі що таке було? Це у СБУ більше роботи немає іншої? І це СБУ погрожує? І що тепер, за прогнози курсу валют будуть викликати у СБУ? Прогнози аналітиків будуть погоджувати на Володимирській? І може, потім, якщо, наприклад, Мінфін не отримає траншу від Світового банку, наприклад, СБУ почне заарештовувати їхніх співробітників.

Хм. По-перше, а то що? Знову будинок спалять? Чи СБУ виявить у цьому статтю "зрада батьківщини"?

А по-друге, Смолія СБУ нічого не просила? Наприклад, написати заяву про відставку? Може, у цьому причина того, що Смолій зайшов у кабінет Зеленського головою НБУ, а вийшов, написавши заяву? Адже якщо СБУ раптом тут прокинулася, то, може, вона давно у справі?

А по-третє, висловлювання лише Гонтаревої так хвилюють СБУ? Колишньої голови Нацбанку, яка давно працює в Лондоні. А Дубінський їх не хвилює? А Медведчук? А Коломойський? Їм СБУ нічого не рекомендувала останнім часом?

І може, СБУ все-таки займеться тим, чим їй належить? І не буде більше писати листи у "ПриватБанк", вимагаючи від незалежної наглядової ради не подавати в суд на Коломойського (а то що?).

І не буде погрожувати колишній голові НБУ, яку поважають кредитори та інвестори, укотре ставлячи запитання про політичні переслідування в Україні, та й рівень адекватності загалом.

Джерело: Sergey Fursa / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора