Байден може стати для України сержантом американської армії, який третирує своїх солдатів, щоб вони стали кращими і вижили в бою

Фото: Sergey Fursa / Facebook

США бачать збільшення впливу олігархів в Україні та руйнування антикорупційної інфраструктури країни, зазначив інвестбанкір Сергій Фурса.

Останнє американське попередження.

Минулого тижня в дуже респектабельному виданні Washington Post вийшла редакторська стаття, а це найвищий рівень уваги, у якій описували ситуацію в Україні (не дуже оптимістичну у плані руху країни на шляху реформ), особливо в контексті боротьби з боротьбою з корупцією замість просто боротьби з корупцією, а також робили припущення, як може допомогти адміністрація нового президента США Україні виправити цю ситуацію.

А вчора права рука Байдена в питаннях України ретвітнув цю статтю зі своїм коментарем. Його твіт нижче:

"Vested interests and pro-Russian oligarchs are stronger now than at any point since 2014. The US has foreign policy tools to incentivize a course correction, but it's really up to Ukrainians to make the changes to their personnel/institutions. (Особисті інтереси і проросійські олігархи зараз сильніші, ніж будь-коли із 2014 року. США мають зовнішньополітичні інструменти, щоб стимулювати корекцію курсу, але насправді українцям потрібно міняти їхніх посадовців і відомства)".

Ось це і є останнім американським попередженням. Великий брат усе бачить. І зростання впливу олігархів бачить, і руйнування антикорупційної інфраструктури бачить, і зрив операції щодо вагнерівців не забув. І ще сподівається, що президент зможе виправити ситуацію. І готовий йому допомагати. І головне запитання: чи готовий сам президент? Чи готовий він виправляти і визнавати свої помилки? Або хоча б виправляти, не визнаючи їх публічно. Чи готовий він ухвалювати назрілі кадрові рішення?

Чи може бути сигнал ще зрозумілішим?

Ким може бути Байден для України? Найімовірніше, пасує образ сержанта американської армії. Ми всі бачили в кіно, як ці люди третирують своїх солдатів. Але роблять це з однією метою – щоб вони стали кращими і вижили в бою. Він може бути жорстким, але тільки тому, що він цінує життя цих хлопців. І дуже хоче, щоб вони навчилися.

Джерело: Sergey Fursa / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора