Бункерного діда дратує антикорупційна інфраструктура України. Призначте нарешті прокурора САП – це так просто і наблизить нас до ЄС

Фото: Sergey Fursa / Facebook

Парламент повернув мита на імпортні товари. Повернув розмитнення авто.

Це має збалансувати бюджет, зменшити тиск на гривню, прикрити схеми і зняти питання в очах польських митників, які ніяк не можуть зрозуміти, чи в Україну треба везти гуманітарну допомогу чи нові Bentley.

Парламент проголосував Стамбульську конвенцію, наблизивши нас до Європи. Це має провести ще одну лінію між нами і росіянами, між цінностями свободи та гідності і "рускім міром". І знову проявило російських агентів, які носяться зі словом "гендер" так, наче це закляття, яке викликає диявола.

Можуть, якщо хочуть.

І тепер би ще нарешті прокурора САП призначити. Правда, це не до депутатів. Адже там і робота простіша. Треба просто зібрати комісію і затвердити результати конкурсу. Узагалі дуже проста дія. Навіть напружувати м'язи не потрібно.

Бо, власне, така проста дія наблизить нас до виконання вимог до початку процесу старту інтеграції в ЄС. І, з іншого боку, наше кандидатство можуть відкликати, якщо Україна не виконає взяті на себе зобов'язання. І, зрозуміло, зараз, під час війни, у Європі на багато речей закривають очі. Але війна закінчиться. І вимоги до України зростуть. І чим швидше ми будемо імплементувати реформи, тим швидше відбуватиметься євроінтеграція і тим швидше ми будемо отримувати гроші на відновлення.

Та й із корупцією боротися – це непогана ідея. У принципі. Бо якщо хтось думає, що після війни корупція зникне, то вимушений розчарувати. Вона нікуди не зникне. Вона є під час війни. Вона буде після. І боротися з нею буде іноді важче, ніж із руснею. Бо русня – це очевидний ворог. Сильний, важкий, але очевидний. А от корупціонер – то хитра потвора. І тут жоден інфоциган не зможе пообіцяти перемогу за два-три тижні.

Так само як не потрібно переконувати себе, що і в Європі є корупція, і в нас є. Бо цифри чітко кажуть, скільки корупції там і скільки у нас. Бо у футбол граю і я, і Мессі. Але є різниця. Отак і з корупцією.

Плюс, треба розуміти, що корупціонери – то природні союзники русні. Як в Україні, так і по всьому світу. Корупціонери відкрили багато дверей русні. Корупціонери фізично вбили цим багато людей. Не сюрприз, що у своїх диких промовах російський божевільний бункерний дід дуже часто згадує українську антикорупційну інфраструктуру. Вона його бісить. А це ще один доказ того, що це добра ідея. Як кажуть у русні: "Хорошие сапоги, надо брать".

Тому, шановні, якщо вам неважко – а це неважко: призначте прокурора САП. Нарешті.

Джерело: Sergey Fursa / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора