Для виплат військовим хочуть скоротити зарплати членів наглядових рад і Нацбанку. У результаті буде дефіцит бюджету та можливості платити військовим зменшаться

Фото: Sergey Fursa / Facebook

Депутати повернули виплати військовим у 30 тис. грн. І добре, якщо це зможуть реалізувати.

І як часто буває, доброю справою прикривають негідну.

Кошти для цих виплат нардепи хочуть залучити зі скорочення зарплат членів наглядових рад держпідприємств, зарплат у Нацбанку і не тільки. Ну, тобто знову шукаємо тих, хто буде за п'ять копійок заробляти для держави мільярди. Кажуть, у казках таке буває.

По-перше, схоже, Великодні свята змусили депутатів повірити у дива. Як, наприклад, узяти п'ять хлібин і нагодувати тисячі людей. Бо у країні не буде стільки членів наглядових рад, щоб профінансувати навіть незначну частину цих виплат.

Але віра творить дива, як я чув. Хоч як атеїсту Київського патріархату мені важко в це повірити. Але легко повірити у чергову спробу зруйнувати реформу корпоративного управління. Правда, в результаті цього грошей у державі буде менше, бо на державних компаніях красти будуть більше. І тоді дефіцит бюджету і можливості платити військовим зменшаться. Ми ж пам'ятаємо, що на армію ми можемо витрачати тільки ті кошти, які заробляємо самі? Ах да, ще ж є друкарський верстат НБУ…

Але ж головне – вірити, правда.

І головне – то традиції. У нас же є традиція руйнувати реформи, відразу як отримаємо на ці реформи гроші від МВФ. От ми і продовжуємо. С – стабільність.

Джерело: Sergey Fursa / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора