Навальний цим "дівчинко, горілочки нам налий" показує, як Україна далеко від Росії. Ми вже на якусь нескінченність далеко від "русского мира"

Фото: Sergey Fursa / Facebook

Російський опозиціонер Олексій Навальний демонструє, що Росія все ще живе у фільмі "Брат-2". Він хоче бути президентом РФ і розмовляє із клієнтом його мовою, зазначив інвестбанкір Сергій Фурса.

У Росії після прильоту затримали Навального. І правильно. Він батьківщину зрадив. Батьківщина постановила Навального вбити. Послала найкращих своїх синів обприскати його труси. І Навальний, як патріот, мусив померти. А він не помер. Пішов проти батьківщини. І хто він після цього? Зрадник. Усе логічно.

Добре, що його затримали. Дійсно. Це вписується в контекст "більше пекла". Що більше пекла в Росії, то гірше Росії. І то краще нам, тому що все оце пекельце послаблює агресора. Тож цілковита неадекватність Путіна допомагає наблизити колапс самої Росії. І нам головне – вчасно відійти, коли все це почне завалюватися. Адже поки Росія не розвалиться, поки не ослабне і не вимагатиме постачання їжі для голодних, Крим ніколи не повернеться. І на Донбасі залишаться орки. Нам потрібен розвал Росії. Якщо, звісно, ми хочемо повернути Крим. А для цього нам потрібно більше пекла. І що далі у Кремлі від адекватності, то краще.

А те, що це цілковита неадекватність, – очевидно. Ви намагалися вбити людину, вам не вдалося і ви вирішили, що після повернення вам його ще за це треба кинути до в'язниці. Тому що він, поки лежав у комі, не відмічався в якогось посадовця. Вам потрібен привід, щоб посадити людину, яку вам не вдалося вбити, і про це знає він, знаєте ви і знає весь цивілізований світ. Причому і з приводом ви особливо не морочитеся.

Гарна історія. Спочатку вона розвіяла міф про суперспецслужби країни агресора, де працюють професіонали, які можуть усе. А тепер вона розвіює міф, що у Кремлі сидять суперрозумні деміурги. І що влада в Росії сильна. Сильна і розумна влада ніколи б такого не робила. Не заарештовувала б Навального. І добре. Більше пекла. І, найімовірніше, більше санкцій.

І ще один міф. Про Навального. Який ось цим от "дівчинко, горілочки нам налий" показує, як Україна тепер далеко від Росії. Українці шоковані, коли бачать таке від лідера опозиції Росії. Але фішка в тому, що Навальний хоче бути президентом Росії. А не України. І хоче подобатися росіянам, а не українцям. А Росія все ще живе у фільмі "Брат-2". І Навальний розмовляє із клієнтом його мовою. Просто ми не клієнт. І дуже добре, що не клієнт. Тому що ми вже на якусь нескінченність далеко від "русского мира". І це дуже добре.

Джерело: Sergey Fursa / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора