Печерський суд не переміг Путіна, але сьогоднішнє рішення щодо Порошенка зробило нас сильнішим перед загрозою Кремля

Фото: Sergey Fursa / Facebook

Переміг здоровий глузд.

Здоровий глузд переміг. У Печерському суді Києва. Звучить як фантастика. Але це так. Суд відпустив президента Порошенка під особисте зобов'язання. Фактично закривши тему державної зради.

І не важливо, чому це сталося. Чи то суддя вирішив, що не хоче бути крайнім, та й у Ростові нема на що дивитися. Чи то у владних кабінетах вирішили, що ця історія їм тільки шкодить. Чи хтось із західних партнерів нарешті зміг перекласти на добру українську (чи російську) власне обурення з приводу того, що не варто займатися внутрішніми зведеннями рахунків, коли ворог стукає у двері "Іскандерами". Важливо, що нарешті це сталося.

Бо дуже важко нашим партнерам із Вашингтона сколочувати коаліцію на захист України, коли сама Україна займається казна-чим. Коли картинка телеканалів показує розбрат.

Дуже важко захищати форпост демократії, де починає бродити примара політичних переслідувань. А якщо ми не демократична країна, то навіщо захищати нас?

Західний світ – це перш за все про цінності. Дуже важко переконувати європейців поступитися власними інтересами заради України у той час, коли українські можновладці ставлять свої інтереси понад усе, в тому числі єдність держави.

Дуже важко нашим друзям із Лондона було б переконувати тих самих німців, що Україні потрібна зброя для протидії російській агресії у той час, коли у Києві цю агресію не помічають і на неї не зважають.

І ми не знаємо, що в голові у Путіна. Але маємо бути готовими до всього. І зараз єднатися проти загрози з боку божевільного набагато легше. Як і легше побудувати міцну коаліцію.

Це не означає, що у Печерському суді ми перемогли Путіна. Ні, ворог усе ще біля воріт. Але зараз ми точно стали сильнішими перед обличчям загрози з Кремля.

Джерело: Sergey Fursa / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора