Чоловік у військовій формі зайшов у під'їзд, за кілька секунд пролунав крик жінки. Тварюки, що розв'язали війну, бажаю вам вічно чути це виття

Фото: Анна Гин / Facebook

Увечері під'їхала до будинку і, не встигнувши заглушити двигун, відчула хвилювання.

Озирнулася. Усе, як завжди. Зелений вогник домофону, засніжена парковка, старенький Ford зі спущеними колесами, який стоїть на одному й тому самому місці ось уже 22 місяці.

Біля під'їзду – фігура чоловіка. Високий, широкоплечий, у військовій формі. Він кинув в урну недопалок і попрямував до дверей. Щось тривожне читалося в його жестах, поставі, ході.

За кілька секунд пролунав крик жінки. Жахливий плач. Виття.

Його ні з чим не сплутаєш. Так може ридати тільки мати. За своєю дитиною.

Господи, ще годину тому мені здавалося, що я давно очерствіла. Ховала батьків одного за одним, балакала із хлопчиками без рук і ніг у шпиталі, потрапляла під обстріл у місті, була контужена, їздила у спалені вщент домівки друзів.

Але нічого в житті не вразило мене так, як ця мить біля будинку.

Хода військового, остання затяжка, двері, дзвінок, жінка похилого віку.

– Ваш син загинув.

"200-й".

Знаю, їх тисячі. Море національних прапорів на цвинтарях, білборди з іменами героїв на дорогах, свічки на сторінках у соцмережах. Друзі, знайомі, однокласники. Це страшно і боляче. Це завжди сльози, клубок у горлі й дика ненависть. Але в цьому горі є якась домішка гордості, подяки, захоплення.

Я сьогодні застала момент, у якому немає ще нічого, крім нестерпного крику матері. Це найстрашніше обличчя війни, яке мені довелося бачити, чути, відчувати.

Дихати не можу.

Тварюки, що розв'язали цю війну, я не бажаю вам смерті, ні. Бажаю вам чути цей крик. Знову і знову. Знову і знову. Вічно.

Джерело: Анна Гин / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора