Якщо заявами про ядерний удар росіяни розраховували посіяти паніку серед українців та союзників, то цей розрахунок виправдав лише Маск

Фото: Mykola Davydiuk / Facebook

"Пробні інформаційні кулі" Кремля щодо можливих тактичних ядерних ударів – "а якщо він буде один і геть маленький?" – зумовили очікувану реакцію. Союзники пояснили Росії, які саме наслідки вона отримає навіть за маленький, навіть крихітний ядерний ударник – наслідки будуть такими ж, як і за великий ядерний вибух.

Якщо розрахунком було посіяти паніку серед українців і серед союзників, то виправдав розрахунок тільки Маск. Союзники сьогодні розпочали, як і збиралися, щорічні двотижневі ядерні навчання Steadfast Noon, до 60 літаків відпрацьовуватимуть польоти над Бельгією, Північним морем і Британією – тренуватимуть використання американської ядерної зброї (поки без неї), розташованої у Європі. Українці і далі мобілізуються, готуючись до чого завгодно від Росії.

Зокрема й тому, що Росія співпрацює з Іраном не тільки в питанні дронів Shahed, але й у "поглибленій ядерній програмі". Іран готує удар по Ізраїлю, Росія цілком може готувати удар по Україні чи акваторії Чорного моря.

Так, ми встоїмо в будь-якому випадку, з принципу. Але союзникам варто би все ж вжити невідкладних заходів з недопущення подібного розвитку подій взагалі. Бо профілактика завжди ефективніша і набагато дешевша за лікування. Зрештою, якщо всі так переймаються глобальною продуктовою програмою, то у випадку радіоактивної ураження навіть від крихітного заряду Україна взагалі випаде з постачальників зерна Африці. І світ зіткнеться зі справді серйозною кризою. Краще такого не допускати.

Джерело: Олексій Голобуцький / Facebook