Малюк перевів СБУ на військові рейки – є надія, що ми бачимо створення українського Моссаду. Ворог уже знає, що за ним прийдуть

Фото: Алексей Голобуцкий / Facebook

Тільки що глянув на "плюсах" свіже інтерв’ю голови СБУ Малюка. Якщо не помиляюся, це його перша детальна розмова "під камери" у статусі керівника спецслужби. Виділю по гарячих слідах  кілька ключових  тез, на які звернув увагу.

Малюк – жорсткий тип керівника. Такий може і голову відкрутити на місці, і багатьом, судячи з інтерв’ю, уже повідкручував. Наприклад, розповів подробиці, як провів арешти в СБУ й особисто затримував агента ФСБ, керівника Кримського главку СБУ Кулініча. У розмові купа інших "гарячих" подробиць: про те, як брали Медведчука і Богуслаєва, про участь спецслужбістів у військових операціях.

Мене особливо зацікавила історія про те, як Малюк добився від суддів, щоб зрадникам не давали домашні арешти, після яких вони тікали за кордон. Головний у СБУ назвав це "контррозвідувальними заходами в суддівському корпусі". І додав, що все було "без тиску й у межах чинного законодавства".

Малюк прямо не підтвердив, але натякнув на причетність СБУ до підриву Кримського мосту і потужної "бавовни" в Севастополі. "Подробиці після перемоги". Почекаємо і подробиць, і нової "бавовни".

Цікаво, що Малюк не вівся на спроби пані Мосейчук вийти на політичні теми, підкреслюючи свою аполітичність. Цим він дуже відрізняється від своїх попередників у різні роки керівництва спецслужби, які годинами могли говорити про політику і плавали у професійних темах. Тут усе навпаки.

Попів з УПЦ (МП) будуть "документувати" (одне з улюблених слів керівника СБУ в цьому інтерв’ю) і таким чином активно поповнювати обмінний фонд. Прецедент обміну вже є.

Малюк очевидно перевів службу на військові рейки. Є надія, що ми бачимо створення українського Моссаду. Ворог уже знає – "бавовна" буде, а за ними рано чи пізно прийдуть. Краще рано.

Джерело: Алексей Голобуцкий / Facebook