Образ керівника СБУ позитивно впливає на суддів – колаборантів перестали відпускати. І всесильний Паша Мерседес перетворився на звичайного Пашу Автозака

Фото: Алексей Голобуцкий / Facebook

Як Паша Мерседес став Пашею Автозаком.

Він здавався всесильним. При будь-якій владі. Міг дозволити собі те, що не простили би будь-якому політику чи чиновнику. Бити журналістів, їздити на найдорожчих авто, фотографуватися з різною проросійською наволоччю. Паша Мерседес. Намісник Лаври, колишній депутат від Партії регіонів, автор виразу "Mercedes – не розкіш, а засіб пересування".

Він міг займатися контрабандою й покривати злочинців. Із ним усе одно загравали політики і силовики. Вручали ордени, дарували дорогі подарунки. Його проросійські погляди були перебором навіть для УПЦ МП. Чого вартують тільки "казачьи патрули" в Лаврі. Але правоохоронці до нього боялися навіть підійти із запитаннями.

Після початку повномасштабного вторгнення Павло Лебідь явно готувався до зустрічі з омріяним "русским миром". Послухайте записи СБУ, де Лебідь радіє захопленню росіянами Херсона: "Благовіствую радість! Скрізь російські прапори і люди довольні!" Але, як ми знаємо, щось для кураторів Павла пішло не так.

Відбулися зміни в СБУ: прихід нового керівника, який узявся за проблему, до якої держава не підступала більше ніж 30 років незалежності. Служба почала проводити операцію по знищенню феесбешної мережі серед церковників. Павло Лебідь зі зрозумілих причин опинився у центрі цієї операції.

Завдяки СБУ нині відбуваються історичні події – викорчовують коріння "русского мира" із серця країни. Саме служба зараз знешкоджує тотальну мережу, яка стільки років працювала на ворога. У своїй більшості це були кадебешники, а потім феесбешники в рясах, для яких державна зрада України стала професійною діяльністю. Росія десятиліттями використовувала УПЦ МП для створення сітки своєї агентури. СБУ знешкодила сітку і продовжує її зачистку. "Очищення Лаври" та підозра Лебедю є історичною операцією СБУ зі знищення росмережі в Україні.

Під час вручення підозри Лебідь вийшов до слідчих СБУ в шарфі Louis Vuitton з останнім iPhone у руках. На руці годинник Patek Philippe майже за €40 тис. На допит приїхав на улюбленому Mercedes. Але вже під час другого засідання суду Паша Мерседес змінив імідж: перед нами був начебто простий монах – увесь у чорному, який мирно чекає на рішення суду.

Суд Лебедю не повірив, а може, згадав перед рішенням фразу голови СБУ Малюка, що "ряса не завжди є запорукою чистих намірів" (кажуть, образ керівника СБУ позитивно впливає на суддів – колаборантів перестали відпускати). Вирок – цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета. На наших очах всесильний Паша Мерседес перетворився на звичайного Пашу Автозака.

Джерело: "Цензор.НЕТ"