Останній тиждень став рекордним по атаках дронів СБУ на нафтогазові об'єкти у РФ. Ми нарощуємо темпи у знищенні інфраструктури ворога

Фото: Олексій Голобуцький / Facebook

"Російські питання" на фоні пожеж.

Один із найголовніших підсумків тижня – нарощення ударів наших дронів по території РФ. Зокрема, останній тиждень став рекордним по атаках дронів СБУ на нафтогазові об'єкти у РФ.

До чотирьох палаючих нафтобаз на початку тижня пізніше приєдналися три підбиті НПЗ – Афіпський, Ільський, Краснодарський. Отже, ми нарощуємо темпи у знищенні нафтогазової інфраструктури ворога.

Слід зазначити, що на уражених НПЗ виготовляють мазут для кораблів Чорноморського флоту. Прильоти по них значно ускладнять логістику постачання мазуту – вона буде дорожчою і довшою.

Причому, що характерно, росіяни очікували на нові удари по нафтобазах і НПЗ. Не могли не очікувати. Але інтенсивність наших ударів не дає можливості ворогові ефективно захистити свої об'єкти.

Хтось із колег влучно зазначив, що СБУ й інші сили оборони ввели проти Росії свої "дронові санкції". І вже західна преса пише, що удари дронів впливають на економіку ворога сильніше ніж санкції Заходу.

Відзначу, що, окрім роботи з підриву економіки країни-бензоколонки, є й прильоти наших дронів і по суто військових об'єктах на території РФ. Цього тижня "бавовна" від СБУ завітала на полігон 167-го навчального центру в Єйську, де розташований склад іранських дронів і проживають у казармах їхні оператори.

На полігоні зафіксовано серію вибухів із подальшою детонацією. Яким буде результат цього удару? Shahed до нас прилітати не перестануть, але удари по Єйську на певний час знизять можливості росіян по їх запуску.

У російських соцмережах на відео з пожежами та вибухами, окрім великої кількості мату, є ще й запитання на кшталт: "А нас за что?" Думаю, тут кожен українець зможе відповісти без проблем. Однак саме перенесення війни на територію РФ – украй позитивний для нас фактор. А нарощення інтенсивності ударів – не тільки економічно б'є по РФ, а і змушує її жителів ставити незручні запитання. Поки в основному – на відео на фоні пожеж. Але ж треба з чогось починати, чи не так?

Джерело: Alex Golobuckij / Facebook