СБУ довела, що росіяни не здатні захистити свої порти. Кремль може забути про домінування РФ у Чорному морі

Фото: ГОЛОБУЦЬКИЙ / Telegram

Морський фронт.

Давайте, окрім сухопутного фронту, проаналізуємо фронт морський. Як там справи у "великої морської держави"? Як там "Чорне море за три дні"? Як там російські порти?

А от як. Днями Служба безпеки ще раз довела, що росіяни не здатні захистити свої порти. Про це свідчить велика кількість прильотів за одну ніч із 16-го на 17 травня по російських військово-логістичних об'єктах, які розташовані у Криму і на російському узбережжі Чорного моря. СБУ і ГУР спільно запалили "бавовну" в Севастопольській бухті. Окрім того, підлеглі Малюка знову підірвали Туапсинський НПЗ у Краснодарському краї.

Усе, що залишається росіянам, – ховати військові кораблі у глибині портів за цивільними суднами. РФ раніше заявляла про своє домінування в Чорному морі. Зараз у Кремлі можуть про нього забути. Українські дрони раз за разом доводять, хто насправді домінує у битві за море.

Збільшується і перелік цілей. Наприклад, у Севастополі прилетіло по електропідстанції "Севастопольська", що призвело до відключень електроенергії. Утім, усе ж таки НПЗ залишаються одним із ключових об'єктів, які атакують наші дрони. СБУ системно реалізує детально прораховану стратегію по руйнуванню ключової галузі країни-бензоколонки. Так, дрони вже вдруге за рік "завітали" на Туапсинський НПЗ, який росіяни почали відновлювати. Після серії нових вибухів доведеться починати ремонт заново. Усього ж прильотів по російських НПЗ було зо два десятки!

Окрім того, останнім часом є все більше розуміння, що ППО – один із ключових факторів цієї війни. РФ змушена прикривати сотні об'єктів у тилу, які є цілями дронів. І кожна масована атака дронами впливає на кількість ППО на фронті – ворог змушений перекидати їх у тил.

У морському протистоянні ще можна згадати про "зерновий коридор", який Україна собі забезпечує самостійно. Експорт через порти Одеської області повернувся на довоєнний рівень. І це знову ж таки заслуга дронів СБУ (як морських, так і повітряних), які є найкращими гарантами як "коридору", так і в цілому безпекової ситуації на Чорному морі.

Джерело: "Цензор.НЕТ"