Системна робота СБУ зменшує ефективність ракетних обстрілів росіян і не дає їм змоги коригувати свої удари

Як захистити українську ППО?

Останні ракетні обстріли росіян продемонстрували дуже важливу тенденцію: відео збиття більше не викладають у мережу. Навіть ідіоти. Року війни, щоб зрозуміти, що роботу ППО не можна знімати й поширювати, виявилося мало. Кримінальних справ СБУ проти всіх, хто виклав відео однієї з атак, вистачило.

Про те, що в росіян є цілі підрозділи, які моніторять наші соцмережі, знали ще від початку війни. Відкрию секрет Полішинеля – такі підрозділи є й у нас. Вони є в розвідок більшості світових країн. Інше питання, що в умовах війни, у ситуації майже щоденних ракетних обстрілів Києва подібні відео стають на вагу золота. Щоб визначити місця дислокації ППО й наступного разу вдарити по них.

Ще одна важлива історія – відключення онлайн-трансляцій із камер відеоспостереження. Як і більшість українців, отримав на днях повідомлення від СБУ, у яких служба просить відключити на території країни трансляцію всіх онлайн-камер і повідомляти про випадки, коли трансляції продовжуються. Як написав колега Юрій Бутусов, під час останніх атак уперше жодна з таких камер у столиці не транслювала свої записи в інтернет.

Може виникнути питання, чому в умовах війни, крім шпигунів і навідників, служба також має витрачати час на боротьбу з "корисними ідіотами"? Але мова йде не просто про покарання цих "корисних ідіотів", які іноді приносять ворогу більше користі, ніж свідомі зрадники. Системна робота СБУ зменшує ефективність ракетних обстрілів росіян і не дає їм змоги коригувати свої удари. На днях четверо блогерів отримали підозри від СБУ. Ще ряд, як я розумію, очікує їх у найближчі дні. Стаття, за якою їм пред’явили підозру, передбачає до восьми років позбавлення волі. І в даному випадку це покарання не виглядає надмірним з огляду на наслідки, які могли спричинити їхні дії.

Одна з фігуранток справ про зйомку, блогерка Воронова на записаних пізніше відео вибачається і просить СБУ "не ламати їй життя". Скільки життів вона поставила під загрозу своїм відео? Десятки – під прямі удари по ППО. Мільйони, якщо через корекцію за допомогою подібних відео росіянам вдалося б знищити систему ППО в місті. Що армія РФ робить із містами, які можна бомбардувати після знищення систем протиповітряної оборони, можна дізнатися на прикладі Маріуполя, Сєвєродонецька або Бахмута.

Джерело: "Цензор.НЕТ"