Радянські чекісти, хай під яким прикриттям працюють, свято шанують традиції. На головлікаря лікарні, де лежить Навальний, клейма ніде ставити

Фото: Leonid Gozman / Facebook

Російський опозиціонер Олексій Навальний перебуває зараз не так на лікуванні, як у полоні, зазначив президент загальноросійського руху "Союз правих сил" Леонід Гозман.

Люди (чекісти) в білих халатах.

Колись радянські психіатри виявили нову, невідому світу хворобу – малопрогредієнтну шизофренію. Вражала вона майже виключно дисидентів. Власне, саме вона й була причиною їх дисидентства. Один великий начальник зі сфери охорони здоров'я сказав мені в ті роки: "Якщо людина йде з голими руками на танк, то хто вона? Псих!"

Радянські чекісти, хай під яким прикриттям вони працюють, свято шанують традиції. І ось Олександр Мураховський, головний лікар лікарні, у якій Навальний перебуває зараз не так на лікуванні, як у полоні – його ж не випускають звідти, незважаючи на прибулий із Німеччини літак і вимоги дружини та брата, – оголосив про наукове відкриття – нову хворобу. "Порушення обміну речовин". Саме вона, а зовсім не отруєння, як казали якісь безвідповідальні люди, – причина тяжкого стану Навального.

Навальний – не перший хворий. До нього були Політковська, Кара-Мурза і багато інших.

Вона має різний перебіг – у Литвиненка в Лондоні призвела до летальних наслідків. Розвивається вона від неправильного погляду на світ, від того самого, по суті, дисидентства. Від спроби протиставити себе державі та скріпам, від небажання підкорятися командам. Мені здається, автори заслуговують не тільки на позачергові звання, але на державну премію.

Можна було б довго ще стібатися, але ж життя на волосині! Клейма на вас ніде ставити, пане головний лікарю.

Джерело: Leonid Gozman / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора