Європа – неоднорідна. Багатьом країнам не подобається чільна роль Німеччини та Франції, і Україні на хвилі подій у ПАРЄ потрібно цим скористатися

Фото: Вадим Гриб / Facebook

Після повернення російської делегації до ПАРЄ Україні варто розглянути варіант перегляду нормандського формату, вважає фінансист, аналітик Вадим Гриб.

Поки Зеленський думає, як реагувати на відновлення участі російської делегації в ПАРЄ, можу запропонувати свій варіант.

Європа – неоднорідна, і цим треба скористатися. Багатьом країнам не подобається чільна роль Німеччини та Франції, і на цьому треба зіграти.

Я б запропонував зараз об'їхати всіх наших прихильників на рівні президентів і спробувати сформувати коаліцію на підтримку нашої країни. Необхідно ставити питання навіть не про Україну, а про ті цінності, до яких ми йдемо.

Чому – аргументів, гадаю, багато. І обов'язково треба показати своє "фе", передусім Меркель і Макрону. У нас є прихильники, і цим треба користуватися, і це прямі обов'язки президента!

Подивимося, який порядок денний запропонує Зеленський. На цій хвилі я б і нормандський формат запропонував змінити або "тупо" звернувся б публічно до гарантів нашого ядерного роззброєння. Тобто потрібно використовувати цю подію для того, щоб підняти питання на новий рівень.

Джерело: Вадим Гриб / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора