Який сигнал посилає влада нашим військовим на передовій, скасовуючи цілком заслужені пільги і виплати афганцям?

Вимоги учасників протесту під Верховною Радою справедливі, але навряд чи вони доб'ються від влади їх виконання, вважає екс-міністр оборони України, колишній народний депутат Анатолій Гриценко.

Влада має слухати, чути – і вирішувати!

Сьогодні воїни-афганці, шахтарі і чорнобильці вийшли на багатотисячний протест під Верховну Раду. Вони вимагають збереження соціальних пільг і гарантій, підвищення пенсій, надання житла знедоленим та інвалідам.

Вимоги протестувальників справедливі, але навряд чи вони доб'ються від чинної влади їх виконання. Афганців мали би підтримати й учасники АТО, це в їхніх інтересах також: сьогодні на Площу Конституції вийшли батьки і діди, а якщо не змінити владу та її мораль, то з часом туди виходитимуть вони – молоді АТОшники, яких злодійкувата влада так само обманюватиме і позбавляти підтримки, зневажаючи пожертву і подвиг захисників Вітчизни.

Протест свідчить, що у людей увірвався терпець. Влада, як би вона того не хотіла, не має права бути глухою і бездіяльною у такій ситуації. Влада має вислухати людей і почути їхні вимоги, а головне – терміново знайти компромісні рішення. На посту президента, я би невідкладно запросив цих людей на пряму розмову і спільно з урядом зробив усе можливе для вирішення важливих для них проблем.

А як інакше? Який сигнал посилає влада нашим військовим на передовій, скасовуючи сьогодні цілком заслужені пільги та виплати афганцям? Миру ще немає, війна триває, оборона країни і безпека кожного з нас залежать від бойового духу наших військових. Побудова сильної боєздатної армії ще попереду. І тому неувага влади до вимог протестувальників – неприпустима!

Джерело: Анатолій Гриценко / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора