Якщо ми хочемо перемогти ворога, то лише з комбатами, які визнають помилки. Не можна знімати їх із посад за те, що вони говорять правду

Фото Анатолій Гриценко / Facebook

Я не знайомий із цим комбатом особисто. Прочитав його інтерв'ю WP з оцінкою ситуації на фронті, потім слова підлеглих Купола про свого Командира (саме так про нього пишуть, із великої літери). Можна сперечатися про деталі, а краще не сперечатися, адже, по суті, ми почули правдиві слова й правдиві оцінки. Напевно, допекло.

Маємо зрозуміти, що якщо ми дійсно хочемо перемогти сильного ворога, то переможемо саме з такими командирами й такими солдатами-воїнами. Не знімати комбата з посади треба – високим генералам треба його почути, дослухатися і якнайшвидше скоригувати – і підготовку мобілізованих на фронт, і тактику дій на фронті.

Бо як би сильно ми не ненавиділи ворога, маємо визнати об'єктивно – ворог на своїх помилках вчиться, він змінює тактику дій, нав'язує нам свої плани, змушує реагувати/рефлексувати, а це небезпечно.

Щоб знову перехопити ініціативу на фронті, маємо вчитися на помилках швидше за ворога, змінюватися швидше. І берегти командирів і солдатів, імена яких фронтовики пишуть із великої літери.

Джерело: Анатолій Гриценко / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора