Якщо Пєсков каже, що мобілізації не буде, що це все нісенітниця, то варто напружитися. Суто про всяк випадок

Фото: Дмитрий Гудков / Facebook

Можливо, все це – абсолютно стандартна практика: набирають фахівців із мобілізації у різні держконтори через HeadHunter. У поліції шукають співробітників і, навпаки, як бонус виділяють, що ті мобілізації не підлягають. Де всіх уже знайшли, там просто звіряють мобілізаційні списки.

Можливо, в цьому немає нічого незвичного – я не кадровик.

Але якщо Пєсков каже, що мобілізації не буде, що це все нісенітниця, то варто напружитися. Суто про всяк випадок.

Припустимо, вони не лише збожеволіли від ненависті до України, а й просто загалом. І наберуть людей так 100 тис. 200. Мільйон. Хто більше.

Не розумію одного: а як вони туди їх усіх привезуть? Як десь поселять – у наметах? Як нагодують?

А головне – як дадуть автомат і відправлять – якщо там зараз пляшкова шийка, а техніка у "другої армії світу" відверто закінчується? З лопатою проти ленд-лізу?

Виникає й інша проблема. Скільки потрібно буде ментів – тих самих, яких не мобілізують, щоб упіймати всіх, хто не захоче мобілізуватися? І куди їх далі – до в'язниці? Тюрем забракне. Доведеться мобілізувати ще й у ФСВП.

А тих, кого вдасться загнати на фронт, – як їх змусити стріляти вперед, а не собі в ноги? Мобілізувати ще когось у загороджувальні загони?

Звісно, маніяки із Кремля можуть натиснути педаль патріотизму. Як це роблять, ми знаємо. Кілька вибухів будинків – і ура, вперед, в атаку. От тільки хто їм тепер повірить? Скільки візиток Яроша потрібно буде знайти на руїнах, щоб люди щиро рушили на забій?

У мене немає відповіді. У бункері її теж немає, але там і не треба: там просто віра в обраність і повна зневага до людських життів. Моторошне поєднання. Можуть здуру і мобілізацію оголосити. Тільки матимуть соціальний вибух. Той самий, який, можливо, і рознесе на шматки клубок бункерних змій.

Джерело: Дмитрий Гудков / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора