Саме борцям із Telegram приватність потрібна найбільше. Тому ніхто від нього не відмовиться

Російські посадовці й депутати не перестануть користуватися месенджером Telegram, уважає опозиційний політик Дмитро Гудков.

Посадовці й депутати не збираються відмовлятися від Telegram, пише РБК. Хтось сором'язливо ховає очі: я тільки перевірити, як там блокування. Хтось відкрито пояснює, що ніхто не забороняв спілкуватися у месенджері. Правда, жоден із думців або членів уряду сором'язливо не згадує, що блокування йде за "законом Ярової" – а хто ж, цікаво, ухвалював, так важко пригадати...

Але головне: саме їм – борцям із Telegram – приватність і потрібна найбільше. Це звичайні люди, які кидають один одному веселі стікери і домовляються про те, що купити на вечерю, ФСБ не цікаві (поки що, у будь-якому разі). А от що вище – то цікавіше. Аж до самого Улюкаєва.

Тому ніхто від Telegram не відмовиться. Будуть як миленькі там сидіти, розмовляти у секретних чатах – а паралельно ухвалювати усе нові заборонні закони. Адже не для себе.

Ні, це не означає, що вони за нас. І не гарантує, що в якийсь критичний момент вони розвернуться і стануть "із народом". Просто мораль як була, так і залишилася подвійною. Для себе та для інших.

Їм – лікування і навчання за кордоном. Громадянам – оптимізація та розподіл. Їм – гарантована щедра пенсія. Громадянам – "пішла на Крим". Ну, і так далі, дві дороги – дві долі.

А Telegram тут – просто лакмусовий папірець.

Джерело: Дмитрий Гудков / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора