Серед членів ПАРЄ не знайшлося критичної маси любителів Кремля, згодних на повернення делегації РФ

Зусиллям лобістів Кремля в ПАРЄ, які хотіли повернути російську делегацію, протистояли українські дипломати, заявила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

Дві чудові новини з-за поребріка. Перша: РФ повністю вичерпала свій резервний фонд. Анексований Крим і війна на Донбасі, утримання нових колоній і армії, санкції США і ЄС, твердо прив'язані до виконання Росією Мінських угод, дорого обходяться "браттям". Путін рано чи пізно змушений буде заплатити за свою авантюру.

Друга новина: Росія не присилатиме свою делегацію в ПАРЄ цього року. Попри всі зусилля аграмунтів і Ягланда повернути росіян без будь-яких передумов, серед членів ПАРЄ не знайшлося критичної маси любителів Кремля, згодних на таке порушення фундаментальних принципів Ради Європи. Звичайно, зусиллям лобістів Кремля протистояла велика дипломатична робота, у першу чергу президента Порошенка, міністра Клімкіна, наших дипломатів, Дмитра Кулеби, Сергія Кислиці, ну і нашої маленької, але вредної делегації.

Працюємо далі. Тим більше, що на січневій сесії ПАРЄ прийматимуть дві важливі резолюції, зокрема і про гуманітарну ситуацію на Донбасі.

Джерело: Iryna Gerashchenko / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора