Як у разі розпаду Росії Московія виплачуватиме репарації? Україна має стати бенефіціаром російських надр

Фото: Konstantin Rubakhin / Facebook

Про репарації. Головне питання після війни буде про відновлення України. От зараз на Заході обговорюють новий "План Маршалла" для України, а хто платитиме? Думаю, 80% заплатить Росія, але в який спосіб? Після воєнної поразки економку Росії буде зруйновано. А якщо ще реалізується мрія багатьох про розпад, то Ханти-Мансійський округ, де основний нафтогаз, скаже: "Ні-ні, друзі, ми тут ні до чого, усі рішення ухвалювали в Московії, от із них і беріть". А що там у тій Москві – ну хіба Кремль продати з аукціону.

Тому треба буде вигадувати якісь схеми, як ще ті репарації з Росії витрусити. Адже зараз ввели санкції, ембарго, закрито міжнародні ринки, і їх не відкриють так швидко після зміни влади в Росії, це все на десятиліття.

І ось я думаю: а давайте як репарації ми разом з Україною розроблятимемо російські родовища. Щоб Україна була не транспортною системою, а повноцінним бенефіціаром надр країни, яка зруйнувала українські міста.

Я от коли працював у ЮКОСі, у мене все моє управління було з Івано-Франківська, бо там нафтогазовий університет. Згадаймо про це і рухаймося в цьому напрямі. Ми (майбутній уряд Росії) для себе розв'яжемо проблему із санкціями, а Україна розв'яже для себе проблему із грошима (з отриманням репарацій).

Джерело: Илья Пономарев / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора