Росіянам та білорусам не варто виправдовуватися. Ваша пасивність зробила вас пособниками злочинців, ви програли свої країни, життя та майбутнє

Фото: Iryna Vannykova / Facebook

Коли мені кажуть про "хороших рускіх", пишуть про "друзів білорусів", мовляв, вони тримають невидимий  фронт спротиву,  я згадую одну притчу.

"Якщо дії твого "друга" призвели до того, що тобі одірвало дві руки, чи зможеш ти його простити? Може, і пробачиш, але обняти вже не зможеш".

У моєму серці немає ненависті. І мені не треба сусідських нещирих вибачень. Я їх зневажаю. Поки з територій Білорусі та Росії на нас летять ракети, сунуть війська, гинуть наші люди, усі росіяни та білоруси – учасники злочинів.

Через війну я втратила роботу, майбутнє і  перспективи. Мої діти живуть у чужих родинах, які стали нам рідними. Але вони щодня плачуть і хочуть додому. Коли близька мені людина на передку, я боюся дихати й спати. І видихаю з першим смс. Моя мама здригається, коли чує гул літака. Усе, як у тисяч українців. І я вважаю, що мені повезло, бо в мене цілі руки і ноги та живі дорогі мені люди.

Тому мене принижує перелякане співчуття від росіян чи білорусів. Не варто перед українцями вибачатися, виправдовуватися і ховати очі. Ваша пасивність зробила вас пособниками злочинного режиму. Ви програли свої країни, ви програли своє життя, у вас немає майбутнього.

А Україна переможе. І я обніму всіх, кого люблю. Нам можна одірвати руки чи ноги, але не можна одірвати наші крила та вбити наш дух. Слава Україні!

Джерело: Iryna Vannykova / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора