Можливо, миру ще немає, але розмови Трампа та Ина про мир значно кращі, ніж розмови про війну

На зустрічі в Сінгапурі американський і північнокорейський лідери творили світову політику, вважає український дипломат Богдан Яременко.

Між іншим, Трамп продемонстрував неабияке політичне чуття. Він довго шукав причини не їхати на "Велику сімку", кажучи, що посиденьки в Канаді будуть відривати його від підготовки до зустрічі з Ином.

Думаю, політичне чуття підказувало, що з корейцем може вийти значно краще, ніж із "Сімкою".

Власне "епохальність", зазначена у спільній заяві Трампа з Ином після зустрічі в Сінгапурі, – це ще дуже спірне визначення. Вірніше, ми в Україні навчилися не вірити гарним поетичним признанням політиків. Поживемо-побачимо, що буде з ядерним роззброєнням Північної Кореї і миром на Корейському півострові. Аж надто широкі тлумачення і загальний стиль "домовленостей" (прости господи, нагадали про Мінські).

Але однозначно і американський, і північнокорейський лідер творили світову політику. Рік тому ми боялися, щоб бравада і пікірування цих двох не спровокували війну.

Сьогодні вони підписалися під завіреннями про мир. Можливо, миру ще немає, але розмови про мир значно кращі, ніж розмови про війну.

А "Сімка" переживе. Ось побачите.

Джерело: Bohdan Yaremenko / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора