Не думаю, що відставка Гончарука відбудеться раніше від місцевих виборів

Фото: Юрий Бутусов / Facebook

Оприлюднені записи прослуховування Кабінету Міністрів тільки зміцнять позиції прем'єр-міністра Олексія Гончарука, вважає журналіст, головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов.

Записи тільки зміцнять позиції Гончарука.

1. Нічого незаконного або аморального на записах немає. Є дурість, а вона в нашої влади безкарна.

2. Президент ніяк не відреагував на записи з кабінету глави ДБР Труби, де начальник відомства дає незаконні вказівки підлеглим ухвалювати рішення в інтересах глави ОП Андрія Богдана. За даними записів жодного розслідування немає. Проти цього записи з Кабміну – це просто дитячий белькіт.

3. Потужна інформаційна кампанія групи наближених до Коломойського депутатів проти Гончарука і Рожкової стане для західних партнерів ще одним аргументом, що уряд є противагою впливу олігарха, і Захід продовжуватиме політичну підтримку Кабміну.

4. В Україні президенти ніколи не змінюють прем'єр-міністрів через ось такі безглузді й смішні розмови – прем'єр-міністрів міняють, тільки якщо вони стають конкурентами президента. Але Зеленський призначає на всі найвищі посади людей, які ніякої конкуренції йому не становлять. Після таких дурних розмов – тим паче.

5. Чи є загроза відставки Гончарука? Так. Але рішення Зеленський ухвалюватиме виключно з огляду на поточні рейтинги. Не думаю, що це відбудеться раніше від проведення місцевих виборів 2020 року. Якщо рейтинг "Слуги народу" під вибори буде падати і його треба буде реанімувати – тоді можливо. Або якщо результати виборів визнають провальними – тоді теж можливо.

Джерело: Юрий Бутусов / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора