Коли проти тебе ціла держава, не всі наважуються називати злочинців на імена. Банда Лукашенка злякалася слів Колесникової

Фото: Юрий Бутусов / Facebook

Білоруську опозиціонерку Марію Колесникову викрали силовики чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка, вважає головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов.

У Мінську силовики Лукашенка викрали Марію Колесникову – одну з лідерок мирного опору режиму Лукашенка.

У п'ятницю ввечері у прямому ефірі спілкувалися в Шустера з Марією. Вона трималася блискуче, чітко називала речі своїми іменами. Шуфрич її запитав, мовляв, навіщо скидати такого гарного Лукашенка, адже в Україні гірше живеться (цинічно таке чути від колишнього міністра і мультимільйонера, який заробив статки на розграбовуванні своєї країни разом із Януковичем). Вона відповіла – забирайте Лукашенка собі, він порушив конституцію Білорусі й одноосібно керує 26 років замість двох визначених законом строків. Я сказав, що ми дуже поважаємо дії білорусів, що все це дуже гідно і справжній громадянський подвиг. Коли проти тебе ціла держава, сміливість називати злочинців на імена публічно бере на себе мало хто.

І цей ефір не минув непомітно – банда Лукашенка злякалася слів Колесникової. Дай боже, щоб Марія якнайшвидше опинилася на волі.

Боротьба за свободу триває серед нас теж, щодня, триває і зараз. І в Україні, і в Білорусі багато тих, хто підіграє російській пропаганді, і намагається продемонструвати, що боротьба за свободу не має сенсу, що потрібен добрий господар, який забезпечить зарплату на $100 вищу, а те, що калічать кийками, ґвалтують і вбивають незгодних – то це для порядку, господар так любить своїх підлеглих, не треба на таке звертати увагу. Багато хто в нас забуває, як дорого коштує свобода, не хоче бачити, що хтось зовсім поруч за цю саму свободу страждає в застінках КДБ.

Freedom its not free...

Джерело: Юрий Бутусов / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора