НАБУ здатне об'єктивно розкривати правопорушення, до яких причетні вищі керівники України

Сьогодні Національне антикорупційне бюро України – єдиний професійний державний інститут у країні, тому його важливо захистити від політичних зазіхань, уважає журналіст Юрій Бутусов.

Джерело: Юрій Бутусов / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора

Найважливіша подія політичного життя України сьогодні – це конкурс із формування Ради громадського контролю Національного антикорупційного бюро України.

НАБУ сьогодні – це єдиний професійний сформований державний інститут в Україні. Це зразок того, що ми можемо здійснювати системні структурні зміни.

І результати роботи НАБУ – справа проти Насірова та справа проти Мартиненка – показують, що НАБУ здатне об'єктивно розкривати правопорушення, до яких причетні вищі керівники чинної української влади. Масштаб цих справ та їхнє значення для держави ми поки ще не цілком навіть можемо оцінити.

Зараз в Україні провідні політики замість того, щоб пишатися результатами роботи НАБУ, роблять зусилля для дискредитації цієї реформи. Іде серйозний тиск на директора НАБУ Артема Ситника, щоб зняти його з посади.

Найважливішим інструментом забезпечення громадського контролю за НАБУ й одночасно найважливішим щитом НАБУ від політичних зазіхань можновладців є Рада громадського контролю. Завдяки раді суспільство мобілізувалося для законного реагування на спроби зірвати судове засідання з винесення підозри Роману Насірову.

І сьогодні триває інтернет-голосування за членів громадської ради. Цей механізм формування мені здається не оптимальним, однак такий порядок прописаний і його треба дотримувати.

Тому прошу всіх проголосувати за кандидатів у Раду громадського контролю, за тих, хто є незалежним і здатний як контролювати роботу НАБУ, так і брати участь в акціях громадської підтримки. Голосування здійснюється до 21.00.

Я буду голосувати за представників "Автомайдану".