Воїни з першої лінії отримають доплати 100 тис. грн і за січень, і за лютий. Права тих, хто веде контактні бої на передовій, відновлено

Фото: Юрій Бутусов / Facebook

Ситуація виправляється. Джерела повідомили про розсилку по військових частинах змін до наказу про визначення районів бойових дій, яким установлюються райони нарахування бойових премій за бойові дії в першій лінії. Премія за участь у контактних боях становить 100 тис. грн, нагадаю.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вніс зміни, і у список районів бойових дій внесені всі райони, де відбуваються контактні бої.

У деяких частинах до особового складу зміни вже доведені, до деяких – ні, тому в людей у кінці місяця були зрозумілі запитання. Затримка з доведенням до особового складу пояснюється необхідністю перерахунку, оскільки внесення змін визначено з 1 січня, тобто, за змістом наказу, ті, хто брав участь у бойових діях безпосередньо й не отримав січневу премію, мають тепер отримати нарахування за січень.

Головне, що рішення ухвалене і тепер усі, хто найбільше ризикував і брав участь у контактних боях у першій лінії, мають отримати премії в повному обсязі і за січень, і за лютий.

Так що найближчими днями мають уже всі частини підтвердити і провести донарахування. Сподіваюся, це вирішить основну проблему для тих, хто постійно ризикує собою, бо бойова премія у 100 тис. за першу лінію – це серйозне посилення.

Добре, що зміни внесені швидко і права воїнів, які ведуть контактні бої на передовій, відновлені.

Джерело: Юрій Бутусов / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора