Ви чекали, що за збірну України в УЄФА боротиметься Павелко – член її виконкому? Наївні!

Фото: Костянтин Андріюк / Facebook

За чотири дні до рішення УЄФА стосовно збірної України президент УАФ Андрій Павелко полетів на відпочинок до Єгипту, зазначив спортивний журналіст Костянтин Андріюк.

Чому збірній України з футболу впаяли технічну поразку і, найголовніше, хто в цьому винен? Викладу свої думки, оскільки стежив за цією історією від самого початку.

Коли гравців викликають до збірної офіційним листом, його підписує топчиновник національної федерації. Таким чином, коли у клубі спалах коронавірусу, саме федерація несе відповідальність, чи привезуть гравці цього клубу COVID-19 у національну збірну і чи заразять ним інших.

Але всіх цих складнощів, на мою думку, можна було уникнути простим рішенням: УАФ мала прийняти рішення не викликати гравців із клубів, де було зафіксовано спалах коронавірусу. І все!

Спершу вірус у нас виявили напередодні матчу в Німеччині. А потім... збірна України приїхала до Швейцарії з букетом інфікованих гравців і тим самим сама віддала швейцарській владі та її медикам пас.

Зауважте, на карантин посадили саме збірну України, а не Швейцарії. Переносити матч і перегравати УЄФА не могла і не збиралася. Немає дат, немає вікон, а є суцільні коронавірусні ризики.

Так, швейцарський санітарний лікар теоретично міг зобов'язати українців укотре скласти тести, перевірити, чи назбирається 14 гравців, і вирішити долю гри на полі. Але ключове слово тут – "міг"!

Бо наша федерація зробила всі умови для того, щоб швейцарці скористалися таким шансом! Грала в російську рулетку з вірусом і... догралася.

Хто постраждав? Звісно, футболісти, які були готові грати і які постраждали в турнірному плані. Звичайно, вболівальники, яких позбавили футболу!

Але що цікаво. На сам УЄФА мало хто киває. Наші вболівальники звинувачують винятково швейцарців. Хоча запитати треба якраз в української національної федерації! Та її президента – Андрія Павелка.

Але зачекайте! Промайнула інфа, що він зустрів таку поразку своєї збірної... на відпочинку! Перевірив інфу, усе правда. Андрій Павелко зараз на єгипетському курорті, у Шарм-ель-Шейху. Куди він вилетів ще за чотири дні до вчорашнього рішення.

З теплого пляжу, вочевидь, такі новини сприймаються значно простіше. А ви чекали, що за вашу збірну буде боротися в УЄФА член її виконкому та лобіювати там інтереси своєї команди? Наївні!

Джерело: Костянтин Андріюк / Facebook