Ліберальна шушера скаржиться, що їх звідусіль викреслюють через "українських нацистів". Росіянам боляче, що українці виявилися вільнішими, сильнішими, розумнішими

Фото: Leonid Nevzlin / Facebook

Вивозиш? Це звичне запитання моїх українських друзів одне одному. Своєрідний пароль, за яким вони визначають стан рідних і близьких, котрі, як і вони, втомлені від недосипу й постійних нічних сирен і атак, беруть волю в кулак і далі займаються своїми звичайними – у незвичайний, м'яко кажучи, час – справами.

І ось на тлі цієї щоденної боротьби за життя цинічно розкручується маховик під назвою "скасовують хороших росіян". Дуже ліберальні росіяни кричать українцям в обличчя, що вони  нацисти, націоналісти, провокатори, що вони постійно заганяють бідних росіян своїми ультиматумами в кут страждань і болю.

Російським лібералам боляче читати, як Даша Навальна стала черговою жертвою скасування після категоричного небажання українських і грузинських студентів слухати її промову на врученні дипломів у Джорджтаунському університеті. Росіянам боляче за поетесу, яка не бачить проблеми в тому, щоб і далі вивчати тонкощі російської літератури у стінах Тарту.

Росіянам дуже боляче після рішення американського ПЕН, який наважився відмовити ліберальним журналістам у їхньому бажанні сидіти за одним столом великої культурної події разом з українцями.

І вся ліберальна шушера шепочеться по кутках Facebook і Twitter – цього вимагали "українські нацисти"! Вони нас канселять і викреслюють звідусіль! ЄС, чуєш? Російським лібералам потрібно більше грошей, щоб звідусіль кричати, як Росія та її невинні громадяни страждають від цієї війни. Ні, ні, ми на ЗСУ грошей не збираємо, в Україні ж наші хлопчики, бідні й одурманені!

Справжнє джерело російського болю сьогодні – самі українці, які борються за своє існування щосекунди. Вони страшенно дратують висококультурних російських людей тим, що вперше за три століття дають відсіч і виступають проти імперії для того, щоб їхню ідентичність нарешті відірвали від російської і більше ніколи з нею не асоціювали.

Росіянам боляче через те, що українці виявилися вільнішими, сильнішими, розумнішими. Боляче, що не дозволили витерти об себе ноги і не побоялися оголити всю сутність кремлівського щура та його банди.

Росіяни, які виїхали, не мають права очікувати, що світ гратиме за їхніми правилами. А хто сподівається на це, залишиться на звалищі історії. І якщо це називати русофобією – тоді і я русофоб!

Джерело: Leonid Nevzlin / Telegram