Путін загрожує світу не менше, ніж Гітлер. Уявіть, щоб у Другу світову замість атак на НПЗ генерали США хвилювалися про ціни на бензин

Фото з особистого архіву Леоніда Невзліна

Глава Пентагону Ллойд Остін переживає, що удари України по російських НПЗ негативно вплинуть на енергетичні ринки світу. "Ці атаки можуть призвести до ефекту доміно у глобальній ситуації у сфері енергетики. І, відверто кажучи, думаю, Україні краще завдавати ударів по тактичних та оперативних цілях, які можуть прямо впливати на поточні бойові дії", – так він сказав у своєму виступі перед комітетом Сенату США щодо збройних сил.

Генерал ще б про ефект метелика поміркував. За гарною метафорою про ефект доміно стоїть очевидна тривога про подорожчання нафти й нафтопродуктів перед майбутніми виборами у США. Україна не має піддаватися на цей тиск. Особливо на тлі непробачних затримок із наданням військової допомоги з боку тих самих США.

НПЗ – частина військової інфраструктури держави-агресора, яка напала на сусідню країну. Українці продемонстрували свої можливості ефективно завдавати ударів по таких об'єктах більш ніж за 1 тис. км від своїх кордонів. Сподіваюся, зможуть ще далі й ще східніше.

Уявіть собі, що під час Другої світової війни замість масованих атак бомбардувальниками США на стратегічні об'єкти (зокрема і НПЗ) генерали США хвилювалися б за ціни на бензин на американських заправках. Не вважаю своє порівняння перебільшеним, Путін для світу є не меншою загрозою, ніж Гітлер.

Джерело: Leonid Nevzlin / Telegram