Усунення Пригожина підкосило Путіна. Раптом виявилося, що замінити його ніким

Фото: Leonid Nevzlin / Facebook

Усунення Пригожина підкосило Путіна. Раптом виявилося, що замінити його ніким. Учора стало відомо, що Путін зустрічався з головнокомандувачем Лівійської національної армії Хафтаром. Окрім того, він розмовляв цими днями із президентом Південного Судану Сальваторе Кііром, який відомий тим, що впісявся під звуки національного гімну. Приниження для фюрера: мало хто утримається від порівняння двох старих, які сидять поруч, тим паче, що вони майже ровесники. До цього всі питання розрулював Пригожин.

Але Пригожина немає. І знайти йому заміну в Путіна не виходить. Учора, до Хафтара, він зустрівся із заступником міністра оборони Євкуровим та колишнім вагнерівцем Трошевим, відомим за позивним Сєдой. Демонстративно без Шойгу, щоб не дратувати потенційних і тих, що залишилися, найманців ПВК "Вагнер". Путін, звертаючись до Трошева, згадав, що той займеться "формуванням добровольчих об'єднань". Тобто буде таким Пригожиним у служінні в міноборони. Але персонаж не той. У структуру міноборони він перейшов раніше, й інакше як зрадником його у ПВК "Вагнер" не називають.

А ось що пише про нього один із наближених до ПВК "Вагнер" каналів: "Трошев із позивним Сєдой – алкоголік, шнир і мерзота. У "музикантів" він був "смотрящим" від ДБ і міноборони. Просто був присутнім – і все. Ніякий це не командир. Зараз створює щось схоже на "музикантів". Вийде, як завжди, погано". Відродити ПВК "Вагнер" після ліквідації Пригожина у Путіна в жодному разі не вийде. Що й добре. Там усе трималося на харизмі, відмороженості та мізках Пригожина.

Але річ не лише у ПВК "Вагнер". Путін старішає. І старішати дедалі більше він буде на самоті. Когось із прибічників усунув фізично і буде ще усувати. Багато хто, побачивши, чим обертаються служба і дружба, відвернуться від старого диктатора самі. Нові не прийдуть – кому він потрібен? "Друзі", що залишилися, стурбовані своїми перспективами, тільки й думають про те, як би не пропустити момент, щоб вчасно зрадити. А там уже й кінець настане старому мафіозі, хай як він чіплятиметься судомно за владу.

Джерело: Leonid Nevzlin / Facebook