Обидві хвилі російського наступу завершуються без зміни положень. Для нас це серйозний результат

Фото: Ганна Маляр / Telegram

Активні бойові дії, які тривають більше місяця, не можуть зберігати однакову інтенсивність. Будуть хвилі й спалахи активності кожної зі сторін. Будуть періоди сповільнення й відчутного зниження активності.

Це пов'язано з багатьма факторами, але насамперед із тим, що будь-яке військо після активного періоду потребує відновлення й підготовки до наступного етапу активності.

Приклад, який на поверхні, – дії росіян на куп'янському напрямку. У середині липня цього року російська армія там рушила в наступ. Були важкі бої. Росіян вдалося зупинити й відчутно знищити їхню живу силу і техніку.

Після цього вони два місяці відновлювали втрати й готувалися до наступу. Відповідно, активність бойових дій була знижена і навіть були дні без ворожих атак та штурмів.

Наші теж укріплювалися й готувалися до відсічі. Тому зараз, коли росіяни знову там активізувалися, їм не вдається досягнути поставлених задач, але інтенсивність бойових дій висока й бої важкі.

По факту обидві хвилі російського наступу завершуються без зміни положень. Але для нас це серйозний результат – ми захистили свою територію від просування ворога.

Інша ситуація, але теж хвилями, відбувається й на півдні. Неможливо проводити тривалу наступальну операцію з однаковою інтенсивністю. Тому зниження активності бойових дій або відсутність відчутного просування вперед у тому чи іншому регіоні – це не глухий кут війни, це одна з її фаз, після якої кожна зі сторін відкоригує або змінить свої дії.

Джерело: Ганна Маляр / Telegram

Опубліковано з особистого дозволу автора