Для покарання воєнних злочинців та колаборантів треба якісно змінити судову владу. Щоб це зробити, потрібні такі фахівці, як Маселко

Фото: Masi Nayyem / Facebook

Українці обов’язково переможуть окупантів, повернуть свої території та відновлять державу.

Але за цими словами криється колосальна робота – спочатку наших Збройних сил, а далі державних інституцій. Нам украй важливо притягнути до відповідальності кожного російського військового, причетного до воєнних злочинів, та кожного колаборанта. Для цього нам потрібна сильна, справедлива проукраїнська судова система.

Вам і без мене відомі проблеми в наших судах. Щоби якісно це змінити, у судову владу мають приходити якісно нові люди не із системи, фахівці з бездоганною репутацією та зі значним запасом сил. Саме таким є мій колега Роман Маселко.

На момент початку Революції гідності Роман мав топпосаду юриста в банку. Але щойно він побачив, що суди масово та свавільно карають учасників Євромайдану за автопробіг до "Межигір’я", почав pro bono відстоювати права потерпілих, а потім добиватися звільнення суддів Майдану. Згодом він повністю присвятив себе адвокатській та громадській діяльності. За цей час за його дисциплінарними скаргами покарано за грубі порушення і звільнено більше ніж 20 суддів, у тому числі двоє хабарників. Роман – прибічник судової реформи і як ніхто інший розуміється на тому, як потрібно оновити судову систему.

Сьогодні Верховна Рада України голосуватиме за двох членів Вищої ради правосуддя.

Я закликаю всі фракції, які вважають себе проукраїнськими, проголосувати за Романа Маселка.

Це не просто кадрове рішення, а винятковий внесок парламенту на шляху до омріяного українцями справедливого суду. Поки українські захисники роблять свою роботу на фронті, будь ласка, якісно зробіть свою.

Джерело: Masi Nayyem / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора