Нам потрібно змінювати систему реабілітації військових. Поранені іноді не отримують належного лікування, що може призвести до інвалідності

Фото: Masi Nayyem / Facebook

Нам потрібно змінювати систему реабілітації військових. Це про людяність.

"Поклали в дитяче відділення, але по документах він буде в реабілітаційному відділенні. Ним ніхто не займався. Приносили ергоковрик, м'ячик, резинку, лишали й ішли. Просто втрачений час. Лікарка, яка його вела, також не з'явилася". Це цитата з дослідження "Принципу", у якій Людмила, дружина пораненого, розповідає їхню історію реабілітації.

В Україні зараз переповнені лікарні й не вистачає фахівців. Військовий із певною травмою може потрапити в заклад, де немає компетенції по його пораненню – спеціалістів, медперсоналу, обладнання. Через непрофесійність деяких медиків тяжкі лежачі поранені іноді не отримують належного лікування, що може призвести до інвалідності.

Проблеми нинішньої системи – це про дорогоцінний час, який втрачає поранений. Чим довше відтягується його лікування, тим важче йому буде зберегти своє здоровʼя.

І виходить, що ті, хто віддали своє найдорожче для збереження країни, стикаються з недбалістю в лікарнях, з байдужістю військової частини й державних органів. Так не має бути. Поранені військові заслуговують на гідне ставлення й подяку від держави.

Ми у "Принципі" проаналізували шлях поранених і виділили проблеми, які потрібно вирішувати першочергово. Пропозиції від нас зібрав у цьому тексті на "Українській правді".

Джерело: Masi Nayyem / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора