Китаю та Індії настав час відмовитися від позиції стороннього спостерігача і долучитися до тиску на російську владу. Бандити розуміють лише мову сили

Фото: Mikhail Khodorkovsky / Facebook

Вранці 10 жовтня війська Російської Федерації завдали масованого ракетного удару по житлових будинках та енергетичній інфраструктурі України, що спричинило жертви серед цивільного населення й зупинило роботу систем життєзабезпечення великих міст.

Володимир Путін і російська армія, відчуваючи свою повну безкарність, уже давно скоюють воєнні злочини з метою знищення сусідньої країни. Жорстокість і насильство з боку Росії вже не викликають здивування чи збентеження. Здивування і збентеження викликає спокійна позиція провідних світових держав, які не готові зробити все можливе, щоб припинити злочини і щоденні людські жертви.

Керівництво Росії – не біси з пекла, це лиходії з психікою вуличного бандита, які сподіваються, що Захід прогнеться і відступить, віддавши їм Україну на поживу. Що довше у цих потвор, які утримують владу в Росії, зберігаються такі ілюзії, то більше людей загине, зокрема і росіян.

Ми закликаємо уряди всіх країн світу, насамперед Китаю та Індії, відкинути сумніви: дії озброєної банди загрожують безпеці всього світу. Настав час відмовитися від позиції стороннього спостерігача і долучитися до тиску на російську владу, включно із введенням секторальних і особистих санкцій.

Ми закликаємо уряди всіх країн світу надавати допомогу й притулок тим громадянам Росії – від мобілізованих до генералів, – які відмовляться виконувати злочинні накази, здадуться у полон і дадуть свідчення про злочини путінського режиму.

Ми закликаємо уряди всіх країн світу негайно скликати міжнародну конференцію для започаткування Міжнародного військового трибуналу для покарання головних воєнних злочинців з-поміж російського політичного керівництва і російської армії.

Ми закликаємо Сполучені Штати, країни – члени НАТО та Європейського союзу і їхніх союзників терміново забезпечити Україну найсучаснішими системами ППО для захисту мирного населення і цивільної інфраструктури й посилити тиск на путінський режим. Бандити розуміють лише мову сили, і перемогти їх можна лише на полі бою.

Члени антивоєнного комітету Росії

Джерело: Mikhail Khodorkovsky / Facebook