Ні, "російські ліберали", репресії стали реальністю не зараз, а ще навесні 2014 року. Тільки не для вас, а для кримських татар

Фото: Айдер Муждабаев / Facebook

"Російські ліберали" не заступалися за захоплених у заручники Росією кримських татар, тому тепер поліцейське свавілля дісталося їх, вважає журналіст, заступник гендиректора телеканала ATR Айдер Муждабаєв.

"Це розгул репресій!". "Це виглядає, як облави часів Третього рейху із собаками!". "Схоже, поліцейське свавілля стало реальністю!". Це і таке інше я читаю зараз у стрічках москвичів. Але в мене є уточнення. Та що ви кажете? Та невже?

Ні, "російські ліберали", "прогресивна громадськість", "яскраві публіцисти", "борці з режимом" качечками і кульками. Поліцейське беззаконня, облави із собаками, репресії, та ще й депортації до того ж стали реальністю ще навесні 2014 року. Тільки не для вас, а для захоплених у заручники вашою улюбленою Росією кримських татар.

Тоді я буквально кричав у кожній публікації: "Ви не заступаєтеся за корінний народ Криму, за який активно заступався Андрій Дмитрович Сахаров у період радянських репресій? Тоді просто чекайте – і до вас дійде черга". Дійшла. І ось – "прозріння".

Чому так пізно? Та тому що я, довго проживши в Москві, знаю головний гріх її мешканців. Окрім тотальної байдужості одне до одного і до всіх інших, це ще й тотальний расизм. Ні кримських татар, ні українців ніколи не вважали рівнею "білим людям". Почалося це з рабовласницького ставлення до приїжджих робочих, яке піднялося на "жирі" нафтоносних 2000-х, а потім, про що тоді я теж постійно говорив і писав, розрослося до неприйняття всіх навколо як рівні собі коханим (великим, росіянам, "лібералам" etc). Звідси – і швидкоплинна кримська, українська "амнезія". Про нещасну Сирію, де їхній рейх "десь далеко" утискає "якихось чорних", навіть не згадую. Сирійців узагалі вони не беруть до уваги, ніби це тварини.

Ні, я не зловтішаюся, не бажаю нікому особистих бід. Я просто констатую факт: люди (більшість із них) об'єктивно мають те, на що заслуговують. Відбувається саме те все, про що я їх п'ять років тому докладно попереджав, а вони не хотіли чути. Тепер побачили й тільки починають відчувати на собі. Відчувати себе тими самими кримськими татарами в нацистській за своєю ідеологією окупації. Людською похибкою "повернення Криму в рідну гавань", від якого аж захлиналися від щастя ті самі нинішні "лідери опозиції".

На приниження кримських татар, на страждання українців у них тоді не було алергії. Коли цькували не їх, це було зовсім не боляче.

Джерело: Айдер Муждабаев / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора