Говорять про ймовірні репресії через скасування недоторканності. Але Януковичу нічого не заважало переслідувати кого завгодно, незалежно від ступеня святості

Фото: Mustafa Nayyem / Facebook

У часи президентства Віктора Януковича недоторканність не рятувала народних депутатів від репресій із його боку, зазначив колишній народний депутат Мустафа Найєм.

Дуже радий. Із 1 січня 2020 року народні депутати перестануть бути недоторканними й будуть користуватися всіма "благами" правосуддя на рівних з усіма іншими громадянами.

Верховна Рада остаточно ухвалила закон про обмеження депутатської недоторканності. Для розуміння, це обіцяли зробити вже 20 років тому, з 1997 року. Сподіваюся, цього разу жоден апокаліпсис цьому не завадить.

А щодо репресій – усе дуже просто. Віктору Януковичу нічого не заважало переслідувати кого завгодно, незалежно від ступеня святості й недоторканності.

Зрештою, ніхто нікого йти у депутати не змушує. Це особистий вибір, а не примус. Боїшся тиску – не йди в депутати. Крадеш – не йди в депутати. "Складний" бізнес – не йди в депутати. Або будуй чистий бізнес – і ласкаво просимо.

А якщо ти не боїшся, у тебе чесне ім'я, за тобою немає корупційного шлейфа й вистачає сміливості відстоювати себе – іди в депутати. Тобі не потрібна недоторканність.

Мені, наприклад, вона була не потрібна.

Джерело: Mustafa Nayyem / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора