Із Безсмертним не вважали за потрібне навіть переговорити перед звільненням. Це недобрий сигнал і для всієї нашої мінської групи, і для кадрових дипломатів

Фото: Mustafa Nayyem / Facebook

Звільнення Романа Безсмертного із тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі – це помилка, уважає позафракційний нардеп Мустафа Найєм.

Уважаю помилкою звільнення Романа Безсмертного із тристоронньої контактної групи. З огляду на все, рішення було ухвалено після жорсткої реакції Романа Безсмертного на події в Павлополі. Після загибелі чотирьох українських військовослужбовців він заявив, що Україна має припинити роботу в мінському процесі до зустрічі лідерів нормандського формату.

Заява дійсно мала різкий вигляд, але на той момент і після тих подій була цілком виправданою. Звільнення члена своєї команди в таких обставинах і в такій формі – не дуже добрий сигнал і для всієї мінської групи, і для кадрових дипломатів.

Із Романом Безсмертним не вважали за потрібне навіть переговорити перед підписанням указу. Але найголовніше, такі кроки створюють відчуття хаосу й неузгодженості в партнерів поза межами країни.

Джерело: Mustafa Nayyem / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора