Завдяки авіаційному безвізу з ЄС для українців стануть доступними подорожі як Європою, так і Україною

Фото: Pavlo Kukhta / Facebook

Авіаційному безвізу – бути.

Сьогодні було підписано угоду "Про єдиний авіаційний простір", яка фактично прибирає кордон між авіаційним простором України та ЄС.

Що це означає на практиці?

Підвищення безпеки – українські авіаперевізники відтепер зобов'язані дотримуватись європейських стандартів авіабезпеки.

Підвищення конкуренції – європейські авіакомпанії отримують доступ до внутрішніх перельотів Україною, а вітчизняні – доступ на ринок ЄС.

Підвищення доступності подорожей – зростання конкуренції означає ширший вибір та дешевші квитки, тому як внутрішні, так і подорожі Європою стануть доступнішими для українців.

Підвищення пасажиропотоку – великі та регіональні вітчизняні аеропорти почнуть приймати більше літаків, що стимулюватиме залучення інвестицій та розвиток інфраструктури навколо.

Чи швидко почнуться зміни у вітчизняному авіапросторі? Думаю, так. Ryanair, наприклад, вже оголосив про свій намір розширювати свою присутність в Україні після підписання угоди.

ЄС – наш ключовий торговельний партнер. Наразі Україна розпочала процес перегляду угоди про Асоціацію з ЄС, який має всі шанси стати найбільшим в історії. Тому вітаю всіх причетних зі ще одним кроком у бік інтеграції з ЄС!

Джерело: Pavlo Kukhta / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора