Для російських окупантів життя людини не вартує вигаданої міці режиму Путіна, тому цивільних в Криму будуть засипати уламками, бити на пляжах ракетами ППО мовчки

Фото: з особистого архіву

Севастопольська жалоба Путіна. Післясмак. Кримське узбережжя на сьогодні – найнебезпечніший курорт. Не тому, що фронт не так далеко. Не через відверто названу ціль – знищення Керченського мосту. І навіть не через те, що сили оборони систематично атакують військові об'єкти. Головна й майже єдина причина небезпеки – бажання російської влади продемонструвати відсутність війни, спокій, упевненість і міць російської армії.

Заради цієї ілюзії російське керівництво приносить у жертву власне цивільне населення. Саме тому не існує ніяких публічних рекомендацій не лише утриматися від відвідування Криму, але навіть від відвідування пляжів.

Учорашній приклад – еталонний. Севастопольський пляж Учкуївка знаходиться поруч із російською авіабазою Бельбек. Для всіх це секрет Полішинеля, що ЗСУ били й будуть бити по всіх аеродромах Криму. Не тільки, але зокрема. Чи утримала російська влада людей від небезпеки? Ні. Ані заборони на пляжний сезон. Ані укриття на жодному пляжі. Навіть повна відсутність сигналів мобільної тривоги. Що це? Як це? Нам не зрозуміти, проте це факт. Який уже призвів до загиблих і поранених російськими уламками ППО.

Жертви на севастопольському пляжі – на совісті російських окупантів, зокрема непрофесійної роботи ППО. Та навіть після того, як окупаційна влада Криму оголосила жалобу, чи призвело це до змін в організації безпеки? Ні. Тому що будь-який крок назустріч безпеці – це каміння в город "упевненості" Росії. Удар по її іміджу й палки в колеса пропаганді.

Тому так і буде далі. Цивільних будуть засипати уламками. Бити по них ракетами протиповітряної оборони мовчки. Жалоба за жалобою. Тому що для окупантів життя жодної людини не вартує вигаданої міці режиму Путіна.

Джерело: "ГОРДОН"