Надання права бити по аеродромах західною зброєю призведе до веселих детонацій у РФ. А потім F-16 виженуть російські Су

Фото: Андрющенко Time / Telegram

Авіаційна перевага Росії: вундервафля чи чергова ілюзія? Давайте відверто. Найголовніша перевага Росії, що дозволяє їй просуватися вперед, – це старі добрі радянські бомби КАБ і ФАБ. Згідно із The Washington Post, ці бомби раптом стали неймовірно ефективними, а CNN зазначає, що ФАБ-1500 завдає колосальних втрат українським військам. Ну звичайно, адже немає нічого кращого за старі запаси радянських боєприпасів, чи не так?

На початку війни росіяни покладалися на артилерію, але після втрат, певного дефіциту снарядів і паритету за рахунок зброї наших партнерів довелося шукати нові рішення. Ось тут і з'явилися старі добрі КАБ і ФАБ. Росіяни билися в екстазі після візиту Шойгу на завод у Нижньогородській області, де йому гордо заявили, що виробництво ФАБ-500 збільшено вдвічі, а ФАБ-1500 – у рази.

Одна проблема. Виготовити більше бомб – це одне, а от доставити їх до цілі – зовсім інше. Росія, на щастя, не може наростити виробництво літаків так само швидко. Тому бомбить наші українські в першу чергу завдяки близькості аеродромів до кордону. Не дарма кількість літаків на херсонському напрямку значно менша, ніж на донецькому.

Але як тільки ЗСУ отримають більше Patriot і мобільних ЗРК, це веселе бомбардування може зійти нанівець.

Далі – більше. Надання нам права бити по аеродромах західною зброєю спочатку призведе до жвавих детонацій ФАБ/КАБ у Єйську, Приморсько-Ахтарську, Ростові, Таганрозі. А потім поява F-16 вижене російські Су за зону контрольованого пуску бомб. Без суцільної авіаційної підтримки й із розвитком погляду наших союзників на хід війни можемо дійти до того, що "санітарна зона" вже буде створена з російського боку кордону. І не лише на Харківщині. Іронія, яка системно переслідує росіян із їхніми "геніальними" рішеннями. Якщо думаєте, що такого в історії не було, пропоную згадати Афганістан. З точки зору панування в небі там була ситуація майже один в один.

СРСР панував у повітрі, особливо гвинтокрилами, аж до 1986 року. Коли перші 300 Stinger Сполучені Штати поставили моджахедам. За лічені місяці на пануванні в повітрі було поставлено хрест. А загальна втрата повітряних суден сягнула 270 бортів. Усунувши загрозу з повітря, моджахеди взяли під контроль значну частину території Афганістану. Тому з наданням нам права бити нарешті по Росії ініціатива в росіян явно вислизає з рук. Що буде з російським наступом без авіації? Що буде з російським захистом з нашою новою авіацією?

Такі справи. Така іронія. Кожен день приносить нові сюрпризи, тож тримаємо руку на пульсі, голову холодною і погляд об'єктивним. Складно? Так. Але все буде добре. Головне – встояти зараз.

Джерело: Андрющенко Time / Telegram

Опубліковано з особистого дозволу автора