Не рекомендую владі застосовувати силу проти людей, які збираються на Лук'янівці. Ви самі створили собі ці клопоти

Фото: Сергій Притула - офіційна сторінка / Facebook

Ті, хто проводить акцію протесту в Києві, намагаючись заблокувати вивезення на обмін ексберкутівців, обвинувачених у загибелі Небесної сотні, не розуміють, чому влада погодилася внести цих осіб до списків, не чекаючи вироку. Водночас ніхто з учасників пікета біля Лук'янівського СІЗО не сумнівається в необхідності звільнення українських заручників, написав шоумен і громадський діяч Сергій Притула.

Я колись зробив своїй дівчині подарунок на день народження – керамічне горнятко, у якому просвердлив дірочку на дні і надряпав цвяшком "Чаша терпіння".

Шкода, що ті, хто приходять до влади в Україні, не мають можливості зробити те ж саме. Тому й чаша набирається швидко. І кожна крапля має шанс стати останньою. Для когось, як Яника, це закінчується революцією. Для когось, як для Віктора Андрійовича чи Петра Олексійовича, – болючою поразкою на виборах. Володимир Олександрович вирішив не вигадувати велосипед.

Відвели війська, а нічого не помінялося. Кап!

На час досудового слідства закрили бойових офіцерів, яких просили взяти на поруки Герої України, повний кавалер ордена Богдана Хмельницького і керівник патрульної поліції України. Капп!

Закрили волонтерів, справа яких тріщить по швах і зшивається білими нитками. КАППП!

Сьогодні без вироку суду беркутівців, які на очах усього світу вбивали українців у центрі столиці, включають у список на обмін. Ну, тут уже – бульк!

Зараз до Лук’янівського СІЗО підтягуються сотні людей, щоб заблокувати можливість вивезення і подальшого обміну "беркутів". Серед цих людей немає жодного, хто б не хотів повернення наших полонених додому. Але всі вони хочуть розуміти, за яким принципом і хто формує списки на обмін? Чому не відбувається обіцяний обмін "усіх на всіх"? Чому у списки на обмін включили людей, яким навіть вирок не винесли? Згідно з якою нормою закону? Як ГПУ збирається завершувати справу Небесної сотні, якщо єдину ниточку – стрільців – ми віддаємо Путіну?

Чаша переповнена. Пружинка стиснулася.

Максимально не рекомендую владі застосовувати силу проти людей, які збираються на Лук'янівці. Ви самі створили собі цей клопіт. Небажанням чути і небажанням пояснювати логіку своїх кроків. Застосування сили може почати такі процеси, яких не хоче ніхто в нашій країні. А в сусідній – чекають із великим нетерпінням.

Джерело: Сергій Притула  офіційна сторінка / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора