Невже для того, щоб написати, що Україні потрібна допомога, The Economist необхідні були дурниці, що в Путіна все добре й буде ще краще?

Фото: Юлия Пятецкая / Facebook

Найсвіжіше есе журналу The Economist про те, що в Путіна все добре й буде ще краще, а в Україні все погано й буде ще гірше, чудово починається й закінчується. У Путіна, починає The Economist, – уперше з лютого 2022-го з'явився реальний шанс перемогти у війні.

У березні 2022-го, коли під Києвом стояли, шансів менше було? У червні 2022-го, коли в нас патрони у прямому розумінні закінчувалися, шансів не було? Чи автор у цей час був на картоплі? Хто, до речі, автор? Я не знайшла. Хто цей мудрець?

Щоб здолати Путіна, урочисто закінчує The Economist, усім треба прислухатися до Лева Троцького. Далі цитата Троцького про війну. Взагалі молодці. Маестро, уріжте марш! Можна ще у Че Гевари пошукати про війну, у Брежнєва й Лева Ошаніна.

Не хочу нагадувати, ким був Лев Троцький і чим він закінчив (мабуть, погано прислухався), але невже для того, щоб написати два абзаци про цілком очевидне – Україна, як і раніше, потребує допомоги, і ця допомога не повинна слабшати, – треба нагромадити купу дурниць? От просто обов'язково. Ну, такий стандарт журналістики.

Джерело: Юлия Пятецкая / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора