Лікарі за зміну втрачають літри рідини. Медсестри непритомніють від перегрівання. Шкода, що цього не бачать усі, хто на дивані пише нісенітницю про COVID-19

Фото: Сергій Риженко / Facebook
Усі медпрацівники, які рятують від "ковід"-пневмоній, – жертовники, зазначив генеральний директор Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

"Щасливий, що живу..." – надряпав ручкою 43-річний чоловік із Кривого Рогу на аркуші призначень.

Ураження легень – 100%. Кисень подаємо під великим тиском. Його вдалося стабілізувати. Життєві функції підтримували ліками (артеріальний тиск, серцевий ритм). Удома в нього дружина і семимісячна дитина.

Поруч жінка, якій провели кесарів розтин. Легені вражено на понад 90%. Вкрай тяжка. Вона в медикаментозному сні, готують до гострого діалізу. Нирки не фільтрують сечі. Народжена здорова дитина може залишитися сиротою.

"Ковід"-реанімація Мечникова перевантажена утричі. Присутність жінок і чоловіків в одному залі нікого не хвилює.

Лікарі й сестри залишають мокрі сліди від поту. За зміну вони втрачають літри рідини. Молоді дівчата-медсестри непритомніють від перегрівання. Добу треба вистояти.

Шкода, що цього не бачать усі, хто на дивані пише нісенітницю.

Усі медпрацівники, які рятують від "ковід"-пневмоній, – жертовники. Здоровим цього не зрозуміти... Нещадний тиждень триває.

P.S. Емоції свіжі, 15 хвилин після обходу...

Джерело: Сергій Риженко / Facebook