Світити в небо ліхтариками у дворах – це марні спроби реанімації мертвонародженого протесту. Переоцінив себе Навальний

Фото: Serhii Shcherbyna / Facebook
Російський опозиціонер Олексій Навальний підставляє своїх прибічників "під палиці" силовиків, зазначив український журналіст Сергій Щербина.

Продовжую час від часу спостерігати за діями групи Навального в Росії.

Після згортання протестних акцій "до тепла" минулого тижня, мабуть, вирішили, що прибічників треба чимось займати. І анонсували наступну акцію на вихідні – світити в небо ліхтариками у дворах своїх будинків.

Хлопці книжку прочитали, але не зрозуміли сенсу. Ліхтарики – це ок витівка. Але тільки коли багато народу на площі, на сцені рок-зірка, запальні пісні, із дрона знімаємо, у соцмережі викладаємо, агітація мирного протесту. Поки в підконтрольному периметрі формуються групи людей з іншими завданнями на інший день, здійснюють специфічну логістику тощо.

Людей треба займати тоді, коли є загроза, що вони розійдуться, і тема скисне. Наприклад, будувати запасні барикади, поки куля летить у лоба, як казав класик (насправді, не летить у будь-якому разі поки). А чого людей займати, коли вони ще навіть не зібралися, по суті.

А підставити під палиці чергову порцію прибічників, яких будуть у дворах гвинтити, щоб було кому засідати на звільнених у спецприймальниках місцях (якраз 14–15 діб із попереднього гвинтилова мине) – це справді схоже на шкідництво справі світової революції.

Хоча, найімовірніше, це марні спроби реанімації мертвонародженого протесту. Переоцінив себе Навальний.

Джерело: Serhii Shcherbyna / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора