Зеленський буде змушений дотримуватися лінії на ЄС та НАТО. В іншому разі його президентство виявилося б дуже швидкоплинним

У кандидата у президенти України Володимира Зеленського та його команди дуже низькі здібності у зовнішній політиці, вважає редактор сайта "Європейська правда" Сергій Сидоренко.

Наша Facebook-бульбашка пов'язує із Зеленським усі можливі біди – капітуляцію, розворот до Путіна, переговори з "ЛДНР" та інші подібні речі (навіть ті, які суперечили його публічній позиції).

На жаль, на підставі цих (часто надуманих) вражень у суспільстві нагніталася істерія та ворожнеча, яка вийшла далеко за межі Facebook.

У мене теж є купа запитань, претензій та застережень щодо Зе-кандидата. На одному з чільних місць у цьому списку – дуже низька спроможність у зовнішній політиці й у майбутнього президента, і в його команди (власне, про ці проблеми ми на "Європейській правді" писали). Водночас у тому, що він буде змушений плюс-мінус дотримуватися лінії на ЄС та НАТО, я не мав сумніву взагалі. Абсолютно. Бо в іншому разі його президентство виявилося б дуже швидкоплинним.

Натомість зараз мене найбільше турбує інше, а саме – та хвиля ворожнечі, яка виходить із обох таборів. Ось це – реальна загроза. Спадати вона може почати лише після виборів, і це буде залежати від заяв Зе та від його дій.

І от у цьому контексті для мене було важливо почитати інтерв'ю Зеленського. Прочитаним задоволений. Дай Боже, так триватиме і надалі, тоді можна бути спокійним, усі найгірші прогнози залишаться невиправданими, а передвиборчий хейт залишиться в минулому.

А якщо ще й не буде хейту під цим постом, то я взагалі буду приємно вражений. Колеги з "РБК-Україна" молодці, респект. Гідне інтерв'ю, дуже.

Джерело: Сергій Сидоренко / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора